3 tipy, které vám pomohou zatočit s chřipkou a nachlazením

23.01.2017 14:13

Venku mrzne, až praští, a stejně jako v minulých letech řádí všude kolem nachlazení a chřipky.  V naší rodině v podobných situacích používáme s úspěchem následující:

  • Aloe vera S.O.S. sprej: Skvělá věc, mám ho přelitý do lahvičky od Vincentky, takové té s aplikátorem a stříkám do nosu, kdykoli se o někoho z nás pokouší rýma. Při bolestech v krku si s ním vytírám vatovou štětičkou („uchošťourem“) mandle. Pokud se mi nemoc nepodaří podchytit včas a pořádně se rozjede, užívám vnitřně tak, že si každých 20-30 minut stříknu do pusy a spolknu. Mám opakované zkušenosti, že se nemoc v začátcích povedlo rozehnat, nebo její průběh a celou následnou rekonvalescenci výrazně urychlit.
  • Bambucké máslo s rakytníkem a vitamínem E: Vyloženě hojivý balzám na odřený nos a suché rty, na doléčení oparu. Využijete ho i místo krému teď v zimě (ideální na hory), na popraskané paty, na jizvy, na lokty i jako tělový krém. Pokud trpíte alergií na včelí pyl, nepoužívejte ho na obličej (obsahuje totiž včelí vosk).
  • Aloe vera gel: Užíváme preventivně, protože mimo jiné zvyšuje imunitu. Jakmile začne ve škole období nemocí, dávám ji dětem jako kúru tak dlouho, dokud se to nepřežene.  Stejně tak jim ji dávám ve chvíli, kdy vidím, že na ně něco „leze“. Sama ji používám podpůrně na jaře a na podzim, kdy postupně vyberu 4 balení (vystačí mi na cca 6 týdnů, dávkování je podle váhy). Nedám na aloi dopustit, protože nemocní jsme minimálně.
  • A jeden tip navíc: Při suchém kašli oceníte domácí tymiánový sirup, který je hotový během 5 minut a skvěle zabírá. Hrneček cukru rozpusťte ve stejném množství vody a přiveďte k varu. Když se voda s cukrem vaří, vsypte do ní sáček tymiánu (koupíte běžně v obchodě jako koření, sáček má cca 14 g).  Hned odstavte z plotny, nechte vychladnout a sceďte. Užívejte každou hodinu  čajovou lžičku až do úlevy, přes noc uchovávejte  v lednici. Testováno na vlastních dětech od 5 let věku :).

 

NAKUPUJTE ZA VELKOOBCHODNÍ CENY - uveďte vstupní heslo pro hosta 420-8371524955

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny