Věříte?

12.08.2019 13:51

Tuhle otázku pokládám celkem často ženám v mém týmu a nemám na mysli jejich náboženské vyznání ani životní filozofii. Týká se to něčeho trochu jiného.

 

Z každodenního života jistě všichni známe situace, kdy jsme okolnostmi nuceni říkat nebo dělat věci, které s námi vnitřně až tak nerezonují. Dost často to bývá v zaměstnání - třeba nabízíte hypotéky a přitom je vám jasné, že to není pro zákazníka až tak výhodné. Vyrábíte něco a víte, že to není až tak úplně precizně udělané, ale z časových důvodů se tomu víc věnovat nemůžete, protože byste nestihli udělat všechno, co potřebujete. Odbydete zákazníka, i když cítíte, že byste mu mohli poradit lépe, ale bohužel za ním stojí ve frontě x dalších lidí, kteří nervózně podupávají, kdy už přijdou na řadu...těch příkladů by mohly být desítky. Sice z toho pak následně máme takový ne úplně příjemný pocit, ale snažíme se ho nevnímat tak dlouho, až se postupem času někam schová. Naučíme se tedy fungovat tak, aby nám nepřekážel a jedeme dál.

 

Přesně tohle je ten moment, který považuji za velmi zásadní ve chvíli, kdy se rozhodneme začít dělat Euronu. A tím jsme u úvodní otázky, která zněla: "Věříte?". Je totiž naprosto nezbytné, abyste věřili tomu, co děláte. Resp. třem věcem - kvalitě výrobků, firmě a tomu, že nabízíte něco, co má nějakou hodnotu a co může druhým pomoci. Co si pod tím představit?

 

Kvalita výrobků: Každému, kdo za mnou přijde s tím, že by se rád do Eurony pustil, rovnou říkám, že bez toho, aniž by výrobky začal používat, to prostě nepůjde. Vzít katalog a bez osobní zkušenosti začít lidem nabízet něco, o čem sama nemám představu, jak a zda vůbec to funguje, je předem odsouzeno k neúspěchu a vůbec nemá smysl se do něčeho podobného pouštět. Smysl má sdílet vlastní dobrou zkušenost, ne nabízet výrobky, které jsem sama nikdy nepoužila. A jsme u té víry - lidé vám to totiž nebudou věřit. A naprosto oprávněně.

 

Firma: Euronu jsem si vybrala proto, že to je česká firma, na trhu je už od roku 2003 a pan Lukáš Černý, kterého jsem si tenkrát vygooglila, na mě působil dojmem sympatického, seriózního člověka. Proto jsem se mu rozhodla věřit - a jsme pro změnu u důvěry. Nutno podotknout, že jsem se nemýlila, pana Černého znám už víc jak 4 roky osobně a je sympatický i seriózní :). Jestli se pro Euronu rozhodnete, mělo by to být proto, že ji považujete za dobrou firmu, ne přemýšlet nad tím, jestli "to není náhodou nějaké divné a podezřelé". Opět - jakmile si nebudete jistí vy, lidé to vycítí.

 

Nabízím něco, co druhým pomůže: Ne, opravdu nejste prodejce, který pronásleduje lidi, loví je na ulici, zvoní u dveří a když ho vyhodí dveřmi, vleze zpátky oknem. A pokud vám někdo kývne na nabídku spolupráce nebo ho zaujme zboží, skutečně vám tím nedělá laskavost, je to příležitost pro něj. Tohle je třeba mít v hlavě jednoznačně srovnané. VY máte něco hodnotného - výrobky, které můžou pomoci zmírnit třeba ekzém nebo vyřešit nějaký jiný problém (skvrny, vodní kámen...). VY máte možnost nabídnout druhému něco, co mu může změnit život k lepšímu.

V žádném případě to není fráze, mně osobně Eurona změnila život o 100%. Jsem svým pánem, je jen na mně, kdy budu pracovat a kolik si vydělám, kdy pojedu na dovolenou a kdy budu se svými dětmi. Díky Euroně nejsem unavená mamina, co běhá do práce a z práce a doma má druhou směnu, která vidí děti, až když jdou spát a život jí utíká mezi prsty ve věčném čekání na víkend a dovolenou. Tuhle příležitost má u Eurony naprosto každý a jestli ji někomu nabídnete, nabízíte něco, co stojí za to. Jste si tím jistí? Měli byste, protože jinak - a jsme zase u toho -  vám to lidé nebudou věřit.

 

Když to shrnu, Eurona je kromě mé rodiny to nejlepší, co mě v životě potkalo. Jsem totiž konečně sama za sebe, nemusím si na nic hrát, můžu mluvit na rovinu a lidé mi věří. Proto, že cítí, že také věřím - tomu, co dělám. Jsem za tenhle luxus neskonale vděčná a přeji vám, ať v životě najdete to, co si zaslouží vaši víru a důvěru, ať už to je cokoli.

 

 

Pokud máte chuť budovat si něco svého a pro sebe, a zároveň máte pocit, že jsem pro vás ten správný člověk, napište mi na pavlina@vonavybyt.cz, nebo zavolejte na 602 272 177. Můžeme to probrat jak telefonicky, tak osobně třeba u kávy.

 

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny