Aby nám pračka a myčka co nejdéle vydržela

13.09.2015 17:05

Už jste někdy přemýšleli o tom, že to, co není samo čisté, nemůže dobře vyprat ani umýt?  Řeč je o našich dvou velkých pomocnících v domácnosti – pračce a myčce. Ačkoliv mohou na první pohled vypadat krásně, jejich útroby (trubky, zadní část bubnu, filtr) už na tom tak dobře být nemusí. A sáhněme si do svědomí – čistíme pračku a myčku pravidelně? Čistíme ji vůbec? Já dlouho netušila, že je něco podobného nutné. Až po setkání s Euronou a seznámení se s výrobky jsem zjistila, že existuje něco jako čistič pračky, resp. myčky. K čemu tedy slouží a co umí?

 

Čistič pračky

  • Kromě perfektního odstranění usazenin vodního kamene v bubnu a v odpadním systému zbaví pračku také usazenin z plnidel pracích prášků. Tato plnidla používají všichni výrobci pracích prášků běžně dostupných v drogeriích.
  • Před přechodem z komerčních prášků na ekologickou drogerii je nutné použít celé balení čističe, než bude pračka opravdu svěže vonět. Pokud pračka nebyla čištěna delší dobu, může být nutné vyčistit ji opakovaně. Zažila jsem i pračku, kde se muselo použít rekordních 5 balení čističe, protože z ní stále teklo zelené páchnoucí cosi. Nakonec se vše podařilo, pračka voněla a – dle slov majitelky – daleko lépe prala.
  • Použití: Do prázdného bubnu nasypeme obsah sáčku a dáme prát na co nejdelší a nejteplejší program. POZOR - bez předpírky, jinak vám celý čistič velmi rychle vyteče do odpadu.
  • Pračku doporučuji čistit 3-4x do roka. Pokud to děláte skutečně  pravidelně, stačí dát jen polovinu balení čističe.

 

Čistič myčky

  • Odstraní usazeniny vodního kamene, mastnoty a zbytky jídel z myčky nádobí.
  • Je vhodné používat ho, stejně jako čistič pračky, 3-4x ročně.
     

Osobně používám čističe pračky a myčky od Eurony pravidelně. Jsem si jistá, že i díky tomu mi pračka dobře slouží už skoro 12 let a myčka 5 :).

Chcete-li znát další tipy a návody, jak si ulehčit práci v domácnosti, případně máte zájem o koupi čističe, neváhejte mne kontaktovat. Mohu vám poradit i s tím, kterak nakupovat vše od Eurony v e-shopu přímo u výrobce  za velkoobchodní ceny.

 

 

NAKUPUJTE SE SLEVOU - uveďte vstupní heslo pro hosta 420-8371524955

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny