6 tipů, jak se správně starat o softshellové oblečení

22.09.2015 15:38

Softshell je funkční materiál, který sám o sobě zajišťuje do určité míry voděodolnost a chrání proti větru. Díky tomu se softshellové oblečení stalo oblíbenou součástí našich šatníků. Skoro každý z nás má doma softshellovou bundu, případně kalhoty či čepici. Většinou jsme už slyšeli, že se při jejich praní nesmí používat aviváž.  Víme ale, jak se o softshell správně starat, aby si co nejdéle udržel své speciální vlastnosti a nestal se promokavým?  

Stačí dodržovat těchto 6 pokynů:

  • V první řadě se vždy řídíme doporučením výrobce.
  • Softshellové oděvy často pereme. Spousta lidí si myslí, že častým praním se snižuje funkčnost materiálu – není tomu tak. Naopak je třeba oblečení udržovat čisté, protože nečistotami, prachem a potem se funkční membrána zanáší a softshell  rychle ztrácí své vlastnosti.
  • Před praním zapneme všechny zipy (včetně suchých) a pereme naruby.
  • Pereme zásadně na 30°C, ideálně s méně otáčkami, aviváž nepoužíváme.
  • Sušení má probíhat pomalu, radiátor ani sušička tedy v žádném případě NE! Oblečení stačí pověsit na ramínko, případně rozložit na ručník a nechat uschnout.
  • Používáme impregnaci. Chceme-li zachovat všechny vlastnosti softshellu, je nutné alespoň po každém 5. praní impregnaci použít. Oblečení impregnujeme zásadně čistě vyprané, na vrchní vrstvu, zlehka.

Proč Eurona?

Gel Softshell Perfect má tekutou konzistenci se svěží vůní citrusů. Dokonale odstraní nečistoty i zápach, chrání speciální vlastnosti materiálu. Neobsahuje bělidla ani optické zjasňovače. Můžete ho použít i na ruční praní.

Impregnace na softshell a voděodolné membrány obnovuje hydrofobní a prodyšné vlastnosti. Je šetrná k životnímu prostředí, neobsahuje fluorid uhličitý a hnací plyny.

Oba výrobky jsou v 250ml balení. Impregnace má navíc i rozprašovač. Cena je stejná, 199Kč.S vlastním zákaznickým číslem nakupujete levněji, cena každého z prostředků je pak 167Kč.

Chcete-li znát další tipy a návody, jak si ulehčit práci v domácnosti, případně máte zájem o koupi pracího gelu či impregnace, neváhejte mne kontaktovat. Mohu vám poradit i s tím, kterak nakupovat vše od Eurony v e-shopu přímo u výrobce  za velkoobchodní ceny.

Jaké máte zkušenosti s praním sportovního a softshellového oblečení vy? Podělte se o své zážitky :).

 

 

 

NAKUPUJTE SE SLEVOU - uveďte vstupní heslo pro hosta 420-8371524955

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny