Jak vyčistit dětská pítka a sportovní láhve?

03.09.2015 14:51

Známe to všichni – pořídíme si plastovou sportovní láhev či dětskou lahvičku s pítkem.  Zpočátku je krásná a my jsme nadšení, jak je lehká a nerozbitná. Časem ale přijdeme na to, že co se týče údržby, už to tak úplně  jednoduché není. Pouhé vypláchnutí nestačí, myčka ji také dokonale neumyje, a tak časem může začít nevonět, nedej bože přímo i páchnout plísní.

 

Zvláště pítka jsou zapeklitá věc, a to jak u dětských lahví, tak i u těch sportovních. Osobně jsem to vždy řešila nejrůznějším spařováním horkou vodou apod., ale po určité době to pokaždé dopadlo tak, že jsem láhev prostě vyhodila a koupila novou.

 

Když jsem v dubnu začala používat přípravky od Eurony, zjistila jsem, že existuje cosi s názvem Univerzální multifunkční agent. Moc jsem si neuměla představit, co to je a k čemu všemu to může být dobré, ale když mi kamarádka řekla, že jím čistí mj. právě i dětské a sportovní plastové láhve včetně pítek, rozhodla jsem se to zkusit.

 

Do láhve, na které jsem se rozhodla experiment provést, jsem nasypala čajovou lžičku Agenta (je to takový hrubší prášek – drobounké kuličky) a zalila vařící vodou téměř až po okraj. Pozor – jak jsem záhy zjistila, je třeba to provádět ve dřezu. Nastane totiž efekt „Hrnečku, vař!“, přípravek začne značně pěnit a může i opustit čištěnou nádobu. Pítko jsem dala do plastové misky (ano, a misku už opravdu do dřezu) a udělala totéž: dala 1 lžičku Agenta a zalila vařící vodou. Nechala jsem vše působit asi 10 minut, pak láhev i pítko pečlivě propláchla a nestačila jsem se divit – vše bylo jako nové.

 

Je mi moc líto, že mne nenapadlo celý pokus nafotit. Abych přece jen nějaké fotografie získala, vyčistila jsem ještě nerezovou termosku s pítkem. Ta po čistící proceduře uvnitř úplně zářila a pítko také prokouklo, což je dobře vidět na snímcích.

Od té doby má Agent v naší domácnosti své čestné místo, protože je opravdu multifunkční: již jsem s ním zvládla vyčistit kromě výše zmíněného i zaprané skvrny v podpaží na bílých bavlněných tričkách, ucpaný odpad v koupelně a dokonce i skleničky od svíček.

 

Chcete-li znát další tipy a návody, jak vám může Agent ulehčit v domácnosti práci, případně máte zájem si ho pořídit, neváhejte mne kontaktovat. Ukážu vám, jak si můžete nakupovat v e-shopu přímo u výrobce  za velkoobchodní ceny.

 

NAKUPUJTE SE SLEVOU - uveďte vstupní heslo pro hosta 420-8371524955

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny