Klíště, pomóóóc!!!

11.05.2017 13:58

Konečně to vypadá, že venku už definitivně zůstane jaro a díky tomu se začíná ve velkém vyrážet do přírody. Navíc je za dveřmi období škol v přírodě, a proto se opět stávají aktuálním tématem klíšťata a repelenty. Osobně jsem vždycky byla zvyklá používat jako odpuzovač veškerého hmyzu čistou levandulovou silici, kterou jsem rozetřela v dlaních a nanesla na vlasy a oblečení doslova od krku až k patě. Bohužel jsem velmi brzo zjistila, že na škole v přírodě mé děti nejsou schopny udržet v paměti, že by měly něco takového pravidelně praktikovat. Chemické repelenty jsem používat nechtěla, na výrobu přírodních domácích jsem pohodlná a tak když jsem zjistila, že Eurona má repelentní náramky, rozhodla jsem se je vyzkoušet. Protože nezklamaly, budeme je letos používat už třetí sezónu :).

Co mám na náramku ráda a jak s ním zacházet:

  • Odpuzuje klíšťata, komáry, vosy i včely – vyzkoušeno na rodině a spokojenost. Údajně má fungovat i na blechy, ale ty jsme zatím neměli, tak nevím :).
  • Obsahuje jen přírodní látku (lavandin), žádná chemie
  • Na dovolené s ním spím (komáři) a z důvodu intenzivní vůně si ho dávám na kotník – komu by voněl příliš, doporučuji ho nosit na noze i přes den
  • Když náramek sundáte, dejte ho do utěsněné krabičky – stačí plastová s víčkem (třeba taková ta „do mikrovlnky“), nebo šroubovací zavařovací sklenice. Pokud s ním budete takto zacházet, vydrží vám s přehledem celou hmyzí sezónu.
  • Určitě se s ním nesprchujte ani nekoupejte, snížili byste tím jeho účinnost.
  • TIP 1: Náramky z loňska, které stále voní, dáváme na chatě do oken, aby nám tam nelétali komáři a vosy
  • TIP 2: Účinek lze posílit aplikací levandulového aromatika NA OBLEČENÍ – testováno na mé mamince a jejím psovi po dvě léta :).

Přeji nám všem slunečné jarní dny bez veškerého obtěžujícího hmyzu :)!

NAKUPUJTE ZA VELKOOBCHODNÍ CENY - uveďte vstupní heslo pro hosta 420-8371524955

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny