SEZAMOVÝ OLEJ V KOSMETICE

13.02.2024 16:30

Možná jste nevěděli, že se dá sezamový olej použít nejen v kuchyni, ale i v kosmetice . Dobře totiž zvlhčuje, takže je možné ho použít jako skvělý masážní olej (dobře působí např. ve směsi s olejem z vlašských ořechů). Pravidelná masáž pokožky se sezamovým olejem otevírá kožní póry, díky čemuž dochází k lepšímu vyplavování škodlivin, uvolnění veškerých nečistot a pročištění kůže. Pomáhá při revmatizmu, bolestech pohybového aparátu, stimuluje prokrvení, regeneruje a podporuje hojení.

 

Sezamový olej je ideální pro suchou a namáhanou pokožku. Má silné vyživující účinky a působí blahodárně při nepříjemném pnutí či svědění. Chrání kůži před nepříznivými vnějšími vlivy a bude se vám hodit jak u moře, tak na horách. Navrací pokožce její přirozenou pružnost a vláčnost a brání jejímu dalšímu vysušování. Pro svou schopnost blokovat volné radikály zabraňuje předčasnému stárnutí pleti. Protože podporuje prokrvení, neměl by se používat při zánětlivých procesech kůže.

 

TIPY:

  • Na pleť: Pár kapek oleje aplikujte ráno a/nebo večer na čistou navlhčenou pokožku a lehce rozetřete.
  • Na pokožku hlavy: Olej ji dokáže dokonale prohřát a díky lepšímu prokrvení umožní vstřebávání obsažených výživných látek přímo ke kořínkům vlasů. Především zinek, který je v sezamovém oleji obsažen, urychluje růst vlasů a zabraňuje jejich vypadávání. Chcete-li účinky oleje znásobit, udělejte si masáž pokožky hlavy, následně si olejem projeďte i vlasy a pak je zabalte do nahřátého ručníku. Dostane se jim díky tomu dokonalé výživné a regenerační péče.

 

ZAJÍMAVOSTI: Sezam je symbolem nesmrtelnost a života, jeho jméno otvírá vchody jeskyní a hrobek. Pamatujete na Pohádky tisíce a jedné noci a ono kouzelné: „Sezame, otevři se!“ ? Sezam znali Hebrejci, Babyloňané i Egypťané. Je zasvěcen Ganéšovi, veselému slonímu božstvu z hindské mytologie, a jako talisman přináší štěstí a peníze.

 

Za studena lisovaný sezamový olej v bio kvalitě můžete objednat zde. Pro získání velkoobchodních cen nezapomeňte zadat při první objednávce Eurona ID 420-8371524955.